Sund crumble med Æble
Selvom min weekender er et frirum for diæter og træning nyder jeg alligevel at stå i køkkenet og kokkere. Men i weekenderne er det oftest de lidt sødere sager som jeg ender ud med.
Den her opskrift har jeg brugt både til en lækker morgenmad eller som en sund dessert. Den er super lækker og tager klart de værste sukker cravings!
Ingredienser:
- 3 store æbler i tern
- 2 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker!! vaniljepulveret er fra urtekram og kan købes hos med24.dk )
- 150g glutenfri havregryn ( jeg bruger selv dem fra urtekram som kan købes på med24.dk )
- 50g groft hakkede mandler
- 25g mandelmel ( jeg bruger som altid den fra bodylab der kan købes hos med24.dk )
- 25g græskarkerner
- 25g hørfrø
- 2 dadler
- 1 banan
- 50g smeltet kokosolie ( For mig er kokos olien fra urtekram fast inventar i køkkenet. Den kan købes hos med24.dk)
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåden:
1. Tænd ovnen på 180grader. Smør et ildfastfad med kokosolie. Skær æbler i mindre stykker. Vend det sammen med 1 tsk. vaniljepulver og kom det i fadet.
2. Bland havregryn, mandelmel, grofthakket mandler, frø og kerner sammen med yderligere 1 tsk vaniljepulver og salt i en skål.
3. Blend 2 dadler, banan og kokosolie sammen til en masse. Bland mosen sammen med de tørre ingredienser og rør det sammen til en smuldret dej. Kom det oven på æblerne.
4.Bag crumblen i ca. 30 minutter til den er gylden på toppen.
Ingen kommentarer endnu